Пожежі, тіньовий флот та економічна невизначеність – основні ризики морських перевезень

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики страхової групи Allianz підготували звіт про ризики у сфері морського судноплавства у 2023 році. Серед основних загроз для цього сектора – збільшення тіньового флоту морських перевізників, зростання вогневих ризиків та економічна невизначеність.

За минулий рік було зафіксовано зниження на третину кількості інцидентів, які спричинили знищення/загибель морського судна. За даними Allianz, минулого року в усьому світі загинуло 38 великих суден, найбільше припадає на регіон Південно-Китайського моря.

Другою за значимістю причиною втрат є пожежа. Зокрема, перевезення електромобілів та товарів з акумуляторним харчуванням.

Проблеми безпеки морських перевезень та екології створюють тіньові компанії, які намагаються обходити міжнародні санкції, включаючи перевезення російської нафти.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про виключення з реєстру Lloyd’s Register найбільшого тіньового перевізника російської нафти – компанії Gatik Ship Management. Раніше танкерний перевізник з Мумбаї Gatik Ship Management втратив стандартну галузеву страховку від Американського клубу, що входить до складу International Group of P&I Clubs. Це сталося після того, як Gatik Ship Management порушив цінову межу G7 щодо перевезення російської нафти.

Коментарі