Преміальний прибуток страховиків Південної Кореї скоротився, але прибуток виріс

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Фінансовий регулятор Південної Кореї (Financial Supervisory Service, FSS) повідомив, що чистий прибуток компаній страхового сектора за підсумками 2023 року зріс на 45,5%.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з повідомлення FSS відомо, що сукупний обсяг чистого прибутку страхових компаній Південної Кореї за минулий рік склав 13,35 трлн ($10 млрд).

Цей результат став можливим завдяки зростанню обсягів продажу страхових продуктів та новим правилам бухгалтерського обліку, які дозволили страховим компаніям включати резерви за зобов’язаннями до складу своїх доходів.

У секторі страхування життя чистий прибуток зріс на 37,6%, у секторі non-life страхування приріст становив 50,9%. Повідомляється, що преміальний прибуток південнокорейських страховиків скоротився на 6%, обсяг активів страхових компаній також знизився на 6,5%.

Нагадаємо, після зниження преміального доходу минулого року страховий ринок Південної Кореї відновить щорічний приріст на рівні 2,6%. Про це йдеться у звіті провідного перестраховика Korean Re з посиланням на прогноз Корейського науково-дослідного інституту страхування.

У секторі страхування життя зростання преміального доходу становитиме 0,6% до 120 трлн ($91 млрд). У секторі non-life страхування очікується зростання преміального доходу на 4,4% до 133,8 трлн ($101,5 млрд). Драйвером зростання у цьому секторі виступить страхування майнових ризиків (P&C).

Коментарі