Прибутковість європейських перестрахувальників стабілізується до кінця року: Fitch Ratings

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings очікує до кінця року стабілізації маржі андеррайтингу для чотирьох європейських перестрахувальників, прибуток яких у першому кварталі продемонстрував відчутне падіння.
Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт Fitch Ratings, у першому кварталі середня рентабельність капіталу Munich Re, Swiss Re, Hannover Re та SCOR знизилася до 2,4% проти 7,4% роком раніше.

Причинами погіршення прибутковості автори звіту називають підвищені вимоги щодо ризику природних катастроф, вимоги щодо Covid-19 та резервування додаткових коштів через військову агресію росії проти України.

Раніше Fitch Ratings відреагувало на публікацію квартального звіту французького перестраховика SCOR, знизивши прогноз до рівня “негативний”.

Нагадаємо, французька страхова та перестрахувальна група SCOR у першому кварталі 2022 року змогла наростити преміальний дохід на 9,7% до 4,7 млрд євро, але цього виявилося замало для прибуткового результату. За підсумками перших трьох місяців SCOR відзвітувала про збиток у розмірі 80 млн. євро проти прибутку 45 млн. євро в аналогічному періоді минулого року.

Коментарі