Прибуток китайської Ping An продовжує знижуватися на тлі волатильності ринку

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Одна з найбільших страхових груп Китаю Ping An завершила 9 місяців з початку року падінням прибутку на 5,6% через волатильність ринку та зростання витрат. Таким чином, прибуток китайського страхового гіганта склав 87,6 млрд юанів ($12 млрд) проти 92,8 млрд юанів роком раніше.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту Ping An, представленого на Гонконзьку фондову біржу. Операційний прибуток страховика також знизився на 9,8%.

«Падіння фондового ринку Китаю цього року та низькі відсоткові ставки підірвали інвестиційну прибутковість страховиків. Ping An намагається змінити свою діяльність, відновивши зростання вартості нового бізнесу», – йдеться у коментарі Bloomberg. Сукупна прибутковість інвестицій склала 3,7% за перші три квартали, знизившись із 4,1% у першому півріччі.

Згідно зі звітом Ping An, витрати на страхові послуги зросли на 5% до 327,8 млрд. юанів, а чисті витрати на фінансування страхування зросли на 31% – до 98,4 млрд. юанів.

Нагадаємо, за підсумками першого півріччя операційний результат Ping An знизився на 5,0% до 82,0 млрд. юанів ($11,28 млрд.).

Коментарі