Прибуток Munich Re скоротився, але компанія планує досягти поставленої мети

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Провідна страхова та перестрахувальна компанія Німеччини Munich Re підбила підсумки другого кварталу, повідомивши про прибуток 768 млн євро, що відповідає цільовим показникам, встановленим на цей рік.

Згідно з прес-релізом Munich Re, квартальний прибуток скоротився порівняно з аналогічним періодом минулого року на 30%, за підсумками першого півріччя прибуток склав 1,38 млрд євро проти 1,7 млрд євро у першому півріччі 2021 року. Скорочення становило 18%.

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на прес-реліз Munich Re, цільовий показник прибутку на весь рік залишається незмінним на рівні 3,3 млрд євро. Однак у компанії зазначають, що прогнози «зіштовхуються зі значною невизначеністю через нестійку макроекономічну ситуацію, нестабільність на ринках капіталу та неясне майбутнє пандемії. Зокрема, зберігається значна невизначеність щодо фінансових наслідків агресивної війни росії в Україні».

Нагадаємо, збитки Munich Re у зв’язку з війною росії в Україні вже досягли 100 млн євро у вигляді претензій та знецінення російських та українських облігацій.

Коментарі