Прибуток страховика AXIS Capital нижче очікуваного через природні катастрофи

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Холдингова страхова компанія AXIS Capital підбила підсумки за четвертий квартал 2022 року, повідомивши про чистий прибуток $41 млн і операційний прибуток у розмірі $167 млн. За весь рік чистий прибуток компанії склав $195 млн, операційний прибуток склав $498 млн.

Компанія зазнала збитків, пов’язаних із природними катастрофами, на суму $403 млн. Незважаючи на ці збитки, компанія змогла покращити комбінований коефіцієнт збитковості до 95,8%.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що збитки страховика через ураган Ян оцінюються в $160 млн, у тому числі страхові збитки в $100 млн і перестрахувальні збитки в $60 млн.

Коментуючи результати роботи компанії за минулий рік, президент і головний виконавчий директор Альберт Бенчімол сказав: «Це був сильний квартал, який завершив знаменний рік для AXIS, в якому ми стали провідним спеціалізованим андеррайтером, який має хороші можливості для забезпечення послідовного та прибуткового зростання на вибраних нами ринках. ».

«Протягом року, коли на галузь знову негативно вплинули тяжкі катастрофи, війна між росією та Україною, а також фінансова та соціальна інфляція, ми покращили наш сукупний коефіцієнт на 1,7 пункту до 95,8%, продовживши багаторічне покращення наших основних показників» , – додав він.

Коментарі