Прибуток страхової групи Allianz знизився на 78% через формування резервів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Чистий прибуток німецької Allianz Group у першому кварталі знизився на 78,1% до 0,6 млрд євро, що стало наслідком формування додаткових резервів для покриття претензій та позовів у справі з інвестиційними альфа-фондами Allianz у США. Окрім коштів для резервування Allianz зіткнулася з високими вимогами щодо ризику природних катастроф.

Разом з тим, сукупний виторг Allianz зріс у звітному періоді на 6,2% до 44,0 млрд євро, а цільовий показник прибутку на 2022 рік затверджений на рівні 13,4 млрд євро.

«Результати цього кварталу показують, що наш бізнес може витримати значні геополітичні та економічні навантаження. Це відповідає силі нашого народу. Allianz ухвалив чіткі ділові рішення у відповідь на російське вторгнення в Україну», – прокоментував Олівер Бете, головний виконавчий директор Allianz.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Allianz зарезервувала 1,9 млрд євро для компенсаційних виплат інвесторам альфа-фондів та виплат за результатами судових розглядів. Створений резерв «є справедливою оцінкою її фінансового ризику, що залишився» у зв’язку з альфа-фондами в США.

Коментарі