Прикордонна акваторія росії оголошена зоною високого воєнного ризику

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Лондонський ринок морського страхування (London Marine Insurance Market) оголосив усю прилеглу до росії акваторію зоною високого ризику, тим самим підвищивши вартість морського страхування для судновласників.

Як стало відомо інтернет-ресурсу УкрСтрахування з повідомлення Reuters, перелік районів з високим ступенем військових ризиків включає узбережжя Чорного, Азовського, Балтійського морів, а також прикордонну акваторію Баренцевого моря та Тихоокеанського узбережжя.

Таким чином, морські судна повинні повідомляти андеррайтерів при заході у відповідні порти і, відповідно, сплачувати додаткову страхову премію.

Морські страховики заявили, що будь-яке підвищення страхових внесків має бути реалізовано за кілька днів після дати повідомлення.

Одне із джерел Reuters у морському страхуванні на умовах анонімності сказав, що це повідомлення «було несподіваним і ускладнить торгівлю з росією». Європейський зерновий трейдер також сказав, що важко знайти власників суден, які готові зайти в будь-які російські порти, додавши, що немає жодної гарантії, що вони зможуть застрахуватися від військових ризиків.

Коментарі