Приватний капітал при консолідації в секторі страхування життя викликає настороженість регуляторів: Moody’s

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики міжнародного рейтингового агентства Moody’s оцінили ймовірні наслідки для галузі скасування покупки портфеля страхування життя Zurich Life Legacy у Німеччині.

Згідно з інформацією від Moody’s, скасування угоди відновило побоювання з приводу того, що регулюючі органи уважніше вивчають консолідаторів, які підтримують приватні інвестиції (PE), у секторі страхування життя, що може знизити темпи консолідації резервної книги.

«В останні місяці регулятор явно висловив скептицизм щодо консолідаторів книг, що підтримуються приватним капіталом, оскільки він вважає, що вони агресивніше орієнтовані на акціонерну вартість», – прокоментували в Moody’s.

Раніше оголошена угода між швейцарською Zurich Insurance і Viridium Group була скасована 30 січня, про що вже повідомляв інтернет ресурс УкрСтрахування. За словами представника Viridium, «угода не може бути здійснена так, як планувалося, враховуючи поточну структуру власності. Ми шкодуємо про це, оскільки, на нашу думку, заплановане придбання надасть клієнтам переваги».

Коментарі