Проблеми морських страховиків, характер претензій та суму збитків прогнозують аналітики AGCS

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Пошкодження або знищення корпусу судна внаслідок мінування, ракетного обстрілу та бомбардувань у зоні військових дій — ось далеко не повний список претензій, з якими доведеться зіткнутися морським (пере)страховикам.

Проблемам глобального морського страхування присвячено новий звіт підрозділу німецького страховика Allianz Global Corporate&Specialty (AGCS). Автори звіту вказують і на появу претензій у зв’язку з блокуванням суден та вантажів у портах України та прибережних водах через військові дії росії. AGCS не називає загальну застраховану шкоду морських страховиків, але за оцінками компанії з моделювання ризиків PCS цей показник досягне $6 млрд.

Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв, що Лондонський ринок морського страхування (London Marine Insurance Market) оголосив всю прилеглу до росії акваторію зоною високого ризику, тим самим підвищивши вартість морського страхування для судновласників.

Нагадаємо, Уряд України розробив заходи щодо забезпечення логістичних маршрутів, включаючи порядок виплати страхового відшкодування з держпідтримкою для морських перевізників в умовах воєнних дій.

Коментарі