Продовольча безпека – це страхування воєнних ризиків для українскьких аграріїв з держпідтримкою

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
На думку спеціалістів Європейської Бізнес Ассоціації (ЄБА), українським аграріям для успішного проходження посівної кампанії та забезпечення продовольчої безпеки необхідна державна підтримка та страхування.

«Сутність державної підтримки страхування сільськогосподарських культур (так само і сільськогосподарської техніки, продукції, тварин) повинна полягати у наданні сільгоспвиробникам з бюджету коштів на сплату чи відшкодування вартості страхових платежів», – вважають спеціалісти ЄБА. На їх думку, агрострахування воєнних ризиків повинно включати як сільськогосподарські посіви, продукцію, людей, так техніку і тварин.

Інтернет ресурс УкрСтрахування вже повідомляв, що першим кроком для повноцінного запуску системи агрострахування стало затвердження Національним банком України вимог щодо допуску страховиків до діяльності зі страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Постанова НБУ від 23 жовтня 2021 року «Про затвердження Положення про провадження діяльності зі страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою» містить загальні вимоги до страховиків, які мають намір провадити діяльність із страхування сільськогосподарської продукції з державною підтримкою.

Коментарі