Профільний комітет підготував Законопроект «Про ОСЦПВ» до другого читання

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Профільний комітет Верховної Ради України рекомендує ухвалити законопроект N8300 «Про обов’язкове страхування цивільно-правової відповідальності власників наземних транспортних засобів (ОСЦПВ)» у другому читанні та в цілому.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що оновлений Законопроект передбачає збільшення максимальних страхових виплат до норм, встановлених у Європейському союзі, пряме врегулювання у разі ДТП, за якого шкода заподіяна лише транспортному засобу, а також скорочення термінів гарантійних виплат потерпілим особам за страховиків-банкрутів.

Законопроект також пропонує скорочення терміну розгляду заяви про здійснення страхової виплати з 90 до 60 днів з дня подання заяви. Серед інших ініціатив – розширення практики прямого врегулювання претензій та застосування «європротоколу».

Нагадаємо, концепція реформування обов’язкового страхування відповідальності автовласників передбачає протягом 6-7 років провести поетапне підвищення суми страхового відшкодування за шкоду, заподіяну майну постраждалих, із 160 тис. грн до 1,6 млн євро. Страхову суму за шкоду, заподіяну життю та здоров’ю потерпілих, пропонується збільшити з 320 тис грн до 6,45 млн євро.

Коментарі