Провідна фінансова група Франції SocGen залишає російський ринок

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Societe Generale (SocGen), який входить до ТОП-3 найбільших банків Франції, прийняв рішення залишити російський ринок шляхом продажу своєї частки в Росбанку і дочірніх страхових компаніях групі Interros Capital, афілійованій з мільярдером Потаніним.

Згідно з інформацією Reuters, «Росбанк повернеться в імперію Потаніна, найбільшого акціонера «Норільського нікелю», найбільшого у світі виробника паладію та рафінованого нікелю».

Вартість угоди оцінюється у 2 млрд євро. Про закриття угоди буде оголошено після отримання всіх потрібних регуляторних погоджень. Незважаючи на те, що коефіцієнт капіталу SocGen очікувано знизиться на 20 базисних пунктів, французький банк у такий спосіб рішуче засудив розв’язану росією війну на території України.

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що Лондонський Lloyd’s назвав «актом безсоромної агресії» віроломне вторгнення на територію України регулярних військ російської федерації.

В офіційній заяві Lloyd’s йдеться: «Наші думки, симпатії та підтримка з народом України. Ми вітаємо вашу мужність перед неймовірною небезпекою. Тому ми хочемо зіграти свою роль у підтримці швидкого та мирного припинення цього конфлікту».

Коментарі