Рада директорів HSBC рекомендує акціонерам не голосувати за виділення азіатського бізнесу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Рада директорів фінансового холдингу HSBC рекомендує акціонерам не підтримувати пропозицію ініціативної групи акціонерів з Гонконгу про перегляд структури HSBC та виділення його азіатського бізнесу.

Рада директорів HSBC заявила, що такі пропозиції не відповідають інтересам компанії і «приведуть не лише до суттєвої втрати вартості для акціонерів, а й зниження дивідендів». Щорічні збори акціонерів заплановані на 5 травня у Бірмінгемі.

Раніше група акціонерів із Гонконгу зажадала від керівництва HSBC відновити виплати дивідендів до рівня не менше 51 центу на акцію та реорганізувати свій азіатський бізнес. Ця пропозиція збігається із раніше озвученою пропозицією найбільшого акціонера HSBC, китайської страхової компанії Ping An.

Нагадаємо, китайський страховий гігант Ping An, акціонер HSBC, відновив свої ініціативи щодо поділу азіатського бізнесу банківської групи HSBC та виходу з неприбуткових ринків. Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з повідомлення Financial Times, в якому йдеться, що Ping An публічно закликала HSBC виділити свій азіатський бізнес і бути «набагато агресивнішим» у скороченні витрат за рахунок робочих місць.

Коментарі