Раніше заявлені перестрахувальні збитки від війни в Україні були надмірними: JP Morgan

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Початкові прогнози для страхової та перестрахувальної галузі внаслідок війни в Україні та пов’язані з цим «побоювання щодо розміру збитку, швидше за все, були надмірною реакцією». Таку думку висловили аналітики JP Morgan у новому звіті, присвяченому економічним наслідкам військової агресії росії проти України.

Оцінюючи потенційні збитки для провідних глобальних перестрахувальників, автори звіту відзначають достатній обсяг резервів та здатність компаній протистояти подібним викликам. Крім цього, порівняно з історичними збитками перестраховиків очікувані збитки від війни можна порівняти з потенційним прибутком.

“Оцінка збитків галузі у розмірі 10 мільярдів доларів, пов’язаних з Росією/Україною, відносно керована порівняно з іншими великими збитками”, – йдеться у звіті.

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрахування повідомляв, що за оцінками RBC Capital Markets, сукупні заявлені претензії на сьогоднішній день оцінюються в $1,3 млрд, що становить 10% прогнозних оцінок. Більшість збитків посідає європейських страховиків.

Коментарі