Регулятор ЄС проводить консультації з метою виключення диференційованих цін на однакове страхове покриття

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страховий регулятор Європейського союзу ініціював громадське обговорення правил щодо справедливого підходу у ціноутворенні на однакові страхові продукти.

Відповідно до заяви Європейського управління зі страхування та професійних пенсій (EIOPA), протягом трьох місяців учасники страхового ринку, галузеві фахівці та інші зацікавлені суб’єкти можуть надати своє бачення змін у правилах ціноутворення, за яких зі споживачів з однаковими характеристиками ризику та вартості послуг стягуються різні премії за одні й самі страхові продукти.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу EIOPA відомо, що зміна ціни на страхові продукти при продовженні договору страхування може порушувати права споживачів. Особливо це стосується страхувальників похилого віку, які протягом тривалого періоду користуються послугами одного й того страховика.

«Практика зміни цін може мати шкідливі наслідки для страхувальників, які навряд чи змінять постачальника. Ця практика несправедливо карає постійних клієнтів і може непомірно торкнутися вразливих груп, таких як люди похилого віку», — йдеться в прес-релізі.

Коментарі