Рейтингова агенція AM Best позитивно оцінює середньострокові перспективи страховиків Казахстану

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики міжнародної рейтингової агенції AM Best позитивно оцінюють розвиток страхового сектора Казахстану на середньострокову перспективу. Минулого року преміальний обсяг збільшився на 43,4% до $1,9 млрд, що стало наслідком зростання попиту та низки нормативно-правових рішень у сфері страхування.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з матеріалів звіту AM Best «Страхування в Казахстані: бізнес-напрями демонструють стійкість і зростання в міру відновлення економіки» відомо, що в країні розширюється лінійка страхових продуктів, підвищується ефективність обслуговування клієнтів, зростає прозорість діяльності всього страхового сектора. Ці фактори сприяють здоровій конкуренції та прибутковості страхових компаній.

Водночас автори звіту наголошують на певних ризиках для казахстанської економіки через військову агресію росії в Україні. Санкційний тиск на країну-агресора може вплинути на деякі сфери економічної діяльності в Казахстані. Щодо інвестиційної діяльності страховиків такі ризики є незначними, оскільки «інвестиційні портфелі місцевих казахстанських компаній не містять значних вкладень у вигляді російських фінансових активів».

Коментарі