Рівень проникнення страхування ризику природних катастроф у країнах, що розвиваються, нижче 10%

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
З початку року збитки від подій природного катастрофічного характеру оцінюються аналітиками німецької Munich Re у $65 млрд. Цей показник суттєво нижчий за аналогічний період минулого року ($105 млрд).

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Munich Re також відомо, що найдорожчою подією природного характеру стала повінь в Австралії. Збитки від неї оцінюються у $6,6 млрд, застрахований збиток становить $3,7 млрд.

За сукупними збитками найбільша питома вага припадає на США У результаті торнадо, повеней та лісових пожеж загинули 4,3 тисячі людей.

На Азіатсько-Тихоокеанський регіон припало $22 млрд загальних втрат від стихійних лих – більше, ніж зазвичай. Застраховані збитки становили $8 млрд.

«Запобігання збиткам є фундаментальним компонентом пом’якшення економічних наслідків зміни клімату. Тому надзвичайно турбує той факт, що рівень проникнення страхування в країнах та країнах з перехідною економікою зупиняється на рівні значно нижче 10%», – прокоментував Торстен Джеворрек, член правління Munich Re.

Коментарі