Санкції щодо страхування російської нафти не зупиняють морських перевізників

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Незважаючи на західні санкції щодо страхування транспортних операцій із російською нафтою, морські перевізники використовують страхове покриття від російських компаній.

Як повідомляє Reuters з посиланням на заяву «Совкомфлоту», вантажні судна, що перевозять російську нафту, мають страхове покриття, яке «відповідає міжнародним правилам».

«Технічно ми відповідаємо всім вимогам міжнародної торгівлі. Наразі флот компанії практично повністю зайнятий відвантаженням вуглеводнів, вантажі доставляють у різні точки світу», — цитує генерального директора «Совкомфлоту» агентство Reuters.

Представники західних страховиків припускають, що страхового покриття від російських компаній для транспортування нафти по всьому світу «мабуть, буде достатньо».

Раніше інтернет-ресурс УкрСтрхування повідомляв, що після введення західних санкцій роль основного перестраховика російської нафти взяла на себе державна Російська національна перестрахувальна компанія (РНПК). Нині РНПК надає державні гарантії російським страховим компаніям, які пропонують страхування перевезень нафти, як «Інгосстрах». Відомо також, що «Інгосстрах» отримав акредитацію в Індії як страхова компанія з відвантаження нафти.

Коментарі