Схеми видалення вуглецю не враховуватимуться в зобов’язаннях Альянсу Net Zero

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Новий Протокол із скорочення викидів СО2 передбачає встановлення короткострокових цілей щодо декарбонізації. Виконання цих проміжних цілей призведе до досягнення нульових викидів парникових газів до 2050 року.

Членство в Альянсі власників чистих активів Net Zero підписали 94 компанії, включаючи глобальні страхові групи.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу Альянсу відомо, що новий Протокол містить більш розширену версію попереднього документа.

Так, членам Альянсу рекомендується при встановленні цільових показників інвестицій «зосередитися на ринках, що розвиваються, які, як правило, найбільш вразливі до зміни клімату і мають менше ресурсів для переходу від залежності викопного палива».

Водночас Альянс «забороняє використання видалення вуглецю для досягнення проміжних цілей викидів, які відволікають від цих зусиль». Цей пункт викликав заперечення з боку деяких учасників, які вважають, що виключення схем видалення вуглецю з цілей щодо скорочення викидів до 2030 року є помилковим.

Раніше екологічні організації розкритикували ініціативу глобальних страховиків, назвавши їх кліматичні цілі недостатніми.

Коментарі