Щодо фінтеху Ant Group китайські регулятори змінили «гнів на милість»

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Китайські регулятори найближчим часом повідомлять про штраф щодо фінтеху Ant Group, який контролює гігант електронної комерції група Alibaba.

Згідно з джерелами Reuters, величина штрафу буде приблизно на чверть менша за раніше заплановану суму в $1 млрд. Обізнані джерела повідомили, що, ймовірно, штраф складе 5 млрд юанів ($728 млн), оскільки регулятори скоротили перелік звинувачень проти Ant Group.

Нагадаємо, фінтех Ant Group є власником додатку AliPay, який займається обробкою платежів, споживчим кредитуванням та розповсюдженням страхових продуктів.

За словами джерел, пом’якшення покарання для Ant Group є свідченням закінчення періоду «жорсткого придушення Китаєм приватних підприємств, яке почалося зі скасування IPO Ant та стерло мільярди з ринкової вартості китайських компаній».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що після того, як Джек Ма звинуватив існуючу систему регулювання Китаю у стримуванні технологічного розвитку фінансової галузі, запланований лістинг компанії на $1 млрд було відкладено на невизначений час.

Коментарі