Скорочення річного прибутку призвело до рекордного падіння акцій китайського страховика Ping An

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільша страхова компанія Китаю Ping An скоротила на 23% обсяг чистого прибутку за 2023 рік, що спричинило найбільше падіння її акцій.

Після публікації звіту Ping An, в якому повідомлялося про зниження чистого та операційного прибутку за підсумками року, а також збитків у секторі управління активами, акції страховика знизили вартість. Акції Ping An впали на 7,5% на торгах у Гонконгу у п’ятницю, що стало найбільшим внутрішньоденним падінням із 28 листопада 2022 року. Акції втратили понад 6% цього року після падіння на 32% у 2023 році.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо з публікації Bloomberg. Повідомляється, що «розгром фондового ринку та падіння прибутковості облігацій чинили тиск на інвестиційні доходи китайського страховика минулого року, а зміни в національній обліковій політиці посилили вплив волатильності ринку на прибуток».

Згідно з аналітичною службою Bloomberg, падіння операційного прибутку Ping An може не повторитися цього року, оскільки страховик активно збільшив резерви і переоцінив інвестиції на тлі кредитних ризиків, що зростають.

Нагадаємо, Ping An завершила 9 місяців з початку року падінням прибутку на 5,6% через волатильність ринку та зростання витрат.

Коментарі