Спеціальна схема страхування російської нафти може обмежити цінові спекуляції

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Обмежити можливості необґрунтованого підвищення цін на російську нафту допоможе спеціальна схема страхування, яка застосовуватиметься щодо вантажів вартістю нижчою за узгоджений поріг. Така пропозиція обговорюється на зустрічі лідерів країн-учасниць G7.

За інформацією Bloomberg, переговори між лідерами та офіційними особами «Великої сімки» продовжуються, і угоди ще не досягнуто.

Раніше міністр фінансів США Джанет Йеллен запропонувала виключити із списку санкцій ЄС страхування перевезень російської нафти, щоб таким чином запустити механізм обмеження верхньої цінової межі російської нафти і нафтопродуктів. Тоді пропозиція була сприйнята європейськими чиновниками з неабиякою часткою скепсису, оскільки для виключення із санкційного пакету страхових операцій буде потрібно перегляд та консенсус усіх учасників Європейського союзу.

Інтернет ресурс УкрСтрахування вже повідомляв, що незважаючи на західні санкції щодо страхування транспортних операцій із російською нафтою, морські перевізники використовують страхове покриття від російських компаній.

Коментарі