Стосовно аудиторів EY ініційовано судовий позов через банкрутство Wirecard

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Найбільший банк Німеччини Commerzbank ініціював судовий розгляд щодо компанії EY, яка була аудитором збанкрутілої Wirecard. Повідомляється, що в результаті краху Wirecard німецький банк зазнав збитків на суму 200 млн. євро.

Раніше інтернет реурс УкрСтрахування повідомляв, що стосовно партнерів компанії Ernst&Young (EY), які протягом багатьох років проводили аудит збанкрутілої Wirecard, проводиться розслідування, ініційоване прокуратурою Німеччини.

Як повідомляє Reuters, аудитори EY сертифікували бухгалтерські книги Wirecard, навіть коли журналісти та інвестори ставили питання про її фінанси.

Нагадаємо, у грудні минулого року в Німеччині розпочався судовий розгляд у зв’язку з банкрутством найбільшої платіжної системи Wirecard. Прокуратура Мюнхена та спеціальна поліцейська група завершили розслідування, провівши сотні допитів, обшуків та проаналізувавши 42 терабайти даних про діяльність Wirecard.

Нагадаємо, наприкінці червня 2020 року оператор платіжних послуг з Німеччини Wirecard оголосив про банкрутство після того, як аудиторська перевірка виявила нестачу коштів на рахунках компанії на суму 1,9 млрд євро.

Коментарі