Страхова компанія з Німеччини Munich Re відмовляється від членства в Альянсі страховиків Net-Zero

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Провідна страхова та перестрахувальна компанія Німеччини Munich Re оголосила про вихід із Альянсу страховиків Net-Zero, пояснивши цей крок бажанням сконцентруватися на вирішенні кліматичних планів в індивідуальному порядку.

«На наш погляд, можливості для досягнення цілей декарбонізації в колективному підході серед страховиків по всьому світу, не наражаючи себе на матеріальні антимонопольні ризики, настільки обмежені, що більш ефективно переслідувати наші кліматичні амбіції щодо зниження глобального потепління в індивідуальному порядку», – заявив генеральний директор Munich Re Йоахім Веннінг. За його словами, Munich Re виконує кліматичні зобов’язання «навіть швидше, ніж це потрібно для досягнення нульового рівня викидів до 2050 року».

Інтернет ресурс УкрСтрахування раніше повідомляв, що створений при ООН Net-Zero Insurance Alliance (NZIA) є групою провідних світових страховиків і перестраховиків, на частку яких припадає значний відсоток світового обсягу премій у всьому світі.

Нагадаємо, новий Протокол NZIA щодо скорочення викидів СО2 «забороняє використання видалення вуглецю для досягнення проміжних цілей щодо викидів, які відволікають від цих зусиль». Цей пункт викликав заперечення з боку деяких учасників, які вважають, що виключення схем видалення вуглецю з цілей щодо скорочення викидів до 2030 року є помилковим.

Коментарі