Страхове покриття перевезення українського зерна можливе лише після реалізації заходів безпеки

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхування суден, що перевозять українське зерно в акваторії Чорного моря, стане можливим після дотримання заходів безпеки, включаючи супровід міжнародних військово-морських сил та розмінування. Про це заявили представники страхових брокерів та андеррайтерів.

Інтернет ресурсу Укрстрахування також відомо, що найближчими днями сторони мають укласти угоду, яка дозволить відновити транспортування зерна з українських портів.

«Має бути супровід, мінні тральщики, щоб андеррайтер міг сказати: «Це дало нам задоволення, що це не просто авантюра». На даний момент це лише гра, ти не зможеш піти», – так прокоментував Рорі Колачикчі, партнер страхового брокера McGill & Partners.

Як повідомляє Reuters з посиланням на власні джерела у страховій галузі, прийнятний супровід може бути забезпечений спільними українськими та російськими кораблями, ООН чи нейтральною країною, такою як Туреччина. Для розмінування можна залучити інші країни, які мають у своєму розпорядженні супутникову технологію виявлення мін.

Коментарі