Страхове шахрайство у Південній Кореї стало більш винахідливим

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Шахрайство у сфері страхування Південної Кореї набуває все більш масового характеру. За даними фінансового регулятора Південної Кореї, за 2021 рік сукупна вартість страхового шахрайства становила понад $750 млн, збільшившись у порівнянні з попереднім роком на 5%.

Водночас кількість учасників шахрайських схем скоротилася, що, на думку регулятора, говорить про більш «витончені методи» шахрайства. Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з повідомлення фінансового регулятора Південної Кореї відомо, що 92% випадків припадає на шахрайство зі страховим відшкодуванням, у тому числі у сфері страхування життя.

Раніше британська страхова компанія Aviva заявила про зростання випадків шахрайства зі страховими претензіями. Найчастіше шахраї використовують страхування автомобілів, майнове страхування та відповідальності перед третіми особами. «Оскільки дедалі більше домогосподарств та підприємств відчувають підвищений фінансовий стрес через кризу вартості життя, ми очікуємо побачити більше випадків шахрайства», — прокоментували в Aviva

Коментарі