Страхові групи вимагають від ООН плану для агросектору щодо скорочення викидів парникових газів

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Група найбільших компаній, під управлінням яких перебувають активи на суму $14 трлн, у відкритому листі звернулася до генерального директора Продовольчої та сільськогосподарської організації ООН (Food and Agriculture Organization) із закликом розробити дорожню карту для переходу аграрного сектору, лісового господарства та інших видів землекористування на принципи кліматичної стійкості.

У листі вказується на те, що глобальна сільськогосподарська галузь є одним із найбільших джерел викидів СО2. Згідно з останніми звітами, на виробництво продуктів харчування припадає близько третини глобальних викидів парникових газів, а розведення великої рогатої худоби спричиняє втрату трьох чвертей тропічних лісів Амазонки.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з тексту листа відомо, що Food and Agriculture Organization має взяти на себе ініціативу щодо створення дорожньої карти для забезпечення кращого планування у зазначених секторах економіки.

Серед підписантів – страхові групи Aviva Investors, Impact Investors та всі учасники Альянсу власників чистих активів (Net-Zero Asset Owner Alliance).

Коментарі