Страхові виплати постраждалим від землетрусу в Туреччині почалися через добу після події

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За даними перестрахувальної компанії з Туреччини Türk Reasürans, перші страхові виплати постраждалим від руйнівного землетрусу було здійснено протягом першої доби після події.

За словами генерального директора Türk Reasürans Сельви Ерен, процедури управління надзвичайними ситуаціями були ініційовані протягом декількох хвилин після землетрусу, і операції з врегулювання претензій у рамках національної програми TCIP були передані до Центру управління стихійними лихами в Анкарі.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування з коментарю глави Türk Reasürans також відомо, що в екстреному порядку в зоні лиха було розгорнуто мобільні центри для прийому заявок від постраждалих. Вона також підкреслила наявні можливості щодо страхових виплат за рахунок коштів державного пулу страхування.

“Ми активно працюємо з нашими діловими партнерами і запускаємо симуляції, щоб отримати оцінку застрахованих збитків, які будуть опубліковані”, – сказала Ерен.

Нагадаємо, з 2000 року страхування від землетрусів у Туреччині є обов’язковим для приватних будинків у межах муніципальних кордонів та покривається державним пулом страхування від катастроф TCIP. Пул покриває страхові суми до встановленого рівня, але страхування вище за цей рівень є необов’язковим і не покривається пулом. TCIR використовує традиційне міжнародне перестрахування та альтернативний ринок капіталу через випуск облігацій.

Коментарі