Страховий регулятор EIOPA представив рекомендації щодо системних ризиків

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Європейський страховий регулятор (EIOPA) опублікував рекомендації щодо виключень у страховому покритті, що виникають унаслідок системних ризиків. На думку EIOPA, страхування системних подій має враховувати всі ризики, не залишаючи поза увагою інтереси страхувальника.

Ітернет ресурсу УкрСтрахування з опублікованих рекомендацій EIOPA відомо, що регулятор рекомендує дотримуватися «ясності договорів для власників полісів», також оцінити, наскільки зрозумілі клієнту перелік винятків зі страхового покриття.

Якщо ризик, що виникає внаслідок системної події, стає не страховим або немає ясності щодо його покриття, то на думку EIOPA, страховики повинні забезпечити покриття з урахуванням «потреби, цілі та характеристики виявленого цільового ринку».

«EIOPA вважає, що ризиками, у тому числі пов’язаними із системними подіями, можна належним чином керувати та оцінювати, коли покриття чітке та відповідає потребам цільового ринку», — йдеться у повідомленні регулятора. EIOPA також наголошує, що при розробці нового продукту «розміщення споживачів у центрі процесу приносить значну користь суспільству загалом».

Коментарі