Страховики Тайваню готуються до рекордних претензій у зв’язку з Covid-19

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Фінансовий регулятор Тайваню закликав страховиків у найкоротші терміни врегулювати численні страхові претензії, пов’язані з Covid-19. Цей крок був зроблений після різкої критики парламентарів, які звинуватили страхові компанії в необґрунтованому відхиленні претензій, затримці виплат та анулюванні чинного страхового покриття.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що Тайвань переживає серйозний спалах кількості інфікованих Covid-19, сукупна вартість страхових претензій щодо ризику пандемії вже перевищила $1 млрд.

За даними фінансового регулятора, з початку року тайванські страховики виплатили претензії на суму $89 млн, що перевищує суму страхових премій ($72 млн), отримані за той же період.

Як повідомляє Bloomberg, страхування від Covid-19 у Тайвані є одним із найпопулярніших. Усього за $23 страховики гарантують виплату $1724. Поки що пандемія не набрала масштабного характеру тайванські страховики отримували хороші преміальні доходи. Але з поширенням штаму Омікрон страхові компанії Тайваню опинилися у скрутному становищі.

Коментарі