Страховики Тайваню здатні впоратися з фінансовими наслідками землетрусу: GlobalData

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Аналітики міжнародного рейтингового агентства GlobalData позитивно оцінюють перспективи страхового сектору Тайваню після найсильнішого за 25 років землетрусу.

За даними GlobalData, страховики «добре впораються з фінансовими наслідками» , оскільки державні схеми страхування візьмуть на себе частину витрат. Йдеться про Тайванський фонд страхування від землетрусів (TREIF), який був створений урядом у 1999 році для створення пулу страхування від землетрусів та зміцнення механізму страхування від землетрусів у країні.

Разом з тим, аналітики GlobalData вважають, що місцеві страховики «можуть переоцінити схильність до ризиків і скоригувати премії для підтримки прибутковості».

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що через землетрус у Тайвані роботу низки найбільших глобальних технологічних виробництв було припинено. На думку аналітиків міжнародної рейтингової агенції AM Best, «значна сума» застрахованих збитків може бути викликана з перервою в роботі бізнесу.

Нагадаємо, будинкам на Тайвані в середньому 32 роки, з них майже 70% старше 25 років, тоді як менше 35% мають страховку від землетрусу, що викликає побоювання щодо їхньої безпеки.

Коментарі