Страховики Туреччини перебувають у найгірших за десятиліття операційних умовах: Fitch Ratings

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Погіршення макроекономічної ситуації, що супроводжується зростанням інфляції та обмеженням вартості полісів ОСАЦВ, створює для страхової галузі Туреччини складні операційні умови, які «гірші за останнє десятиліття».

Такого висновку дійшли аналітики міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings, оцінивши поточну ситуацію та перспективи для турецьких страховиків.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту Fitch Ratings відомо, що протягом найближчих двох років показники прибутковості та достатності капіталу страхових компаній Туреччини «виявляться під загрозою і можуть призвести до того, що деякі страховики виявляться нижчими за мінімальний регулятивний рівень платоспроможності, що змусить їх залучати капітал або переходити під вплив сильніших конкурентів».

Турецькі страховики страждають через нормативні обмеження вартості страхування ОСАЦВ, на частку якого припадає більша частина преміального доходу. “Страховики навряд чи зможуть збільшити свої ціни настільки, щоб покрити зростання витрат на виплати”, – йдеться у звіті.

Коментарі