Страховики відмовляються надати покриття для газового родовища в акваторії Чорного моря

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Ризики експлуатації газового родовища у територіальних водах Румунії у Чорному морі взяла на себе інвестиційна група Carlyle Group через свій підрозділ Carlyle International Energy Partners. Про це повідомляє Bloomberg, пояснюючи такий крок необхідністю заповнити відсутність страхової підтримки традиційними страховиками.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що експлуатацію газового родовища, яке знаходиться неподалік зони ведення бойових дій в Україні, здійснює Black Sea Oil&Gas, яка частково належить Carlyle Group. Враховуючи великі ризики, пов’язані з ракетним обстрілом та високою ймовірністю детонації дрейфуючих мін, жодна зі страхових компаній не наважилася надати своє покриття.

«У нас немає страховки», – заявив головний виконавчий директор BSOG Марк Біком. «Ви не можете отримати страховку після початку війни. Ми йдемо на цей ризик». За його словами, газодобувна платформа не знаходиться в зоні конфлікту, але поряд з нею «виявлено міни, поряд військові кораблі та літаки, що кружляють над нашою платформою».

Коментарі