Страховики життя Тайваню готуються до підвищення стандартів щодо капіталу

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Сектор страхування життя Тайваню зіткнеться із суворішими нормативами достатності капіталу, які будуть застосовуватися з 2026 року. У зв’язку з цим страховики життя вже роблять кроки для зміцнення нормативної бази капіталу, що може вплинути на кредитні рейтинги, що діють.

Про це інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо зі звіту рейтингової служби Taiwan Ratings, яка є частиною S&P Global.

Згідно з аналітичним звітом, зростаючі фінансові зобов’язання страховиків можуть вплинути на їхню кредитоспроможність, хоча прибуток у поточному році може мати обмежений приріст.

«Валютний ризик залишається ключовим кредитним ризиком сектора, а резерви страховиків на випадок волатильності валютних курсів тепер забезпечують сильніший захист від шоків прибутку, викликаних валютними ризиками», – йдеться у звіті.

Нагадаємо, аналітики міжнародного рейтингового агентства GlobalData позитивно оцінюють перспективи страхового сектору Тайваню після найсильнішого за 25 років землетрусу. За даними GlobalData, страховики «добре впораються з фінансовими наслідками», оскільки державні схеми страхування візьмуть на себе частину витрат. Йдеться про Тайванський фонд страхування від землетрусів (TREIF), який був створений урядом у 1999 році для створення пулу страхування від землетрусів та зміцнення механізму страхування від землетрусів у країні.

Коментарі