Страховики життя Японії скористаються вигодами від зростання дохідності облігацій

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Перегляд грошово-кредитної політики Японії вплине на страховиків життя в частині капіталу та інвестиційних доходів. Такий висновок міститься у новому звіті міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.

Аналітики Fitch вважають, що рішення Банку Японії про підвищення вперше за 17 років облікової ставки сприятиме зростанню прибутковості облігацій, виражених у ієнах. Це зростання триватиме протягом кількох років, супроводжуючись «підвищенням крутості кривої прибутковості японських облігацій».

Як повідомляє інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт Fitch Ratings, «економічний капітал компаній зі страхування життя також має виграти від вищої прибутковості, оскільки вартість зобов’язань знизиться більше, ніж вартість активів».

Раніше в Японії представили проміжні результати про врегульовані страхові претензії у зв’язку із землетрусом 1 січня 2024 року на півострові Ното. Згідно зі звітом Асоціації загального страхування Японії (GIAJ), вже виплачено понад 61,03 млрд ієн ($414 млн) за більш ніж 67 тисяч претензій.

Коментарі