Японські страховики продовжують врегулювання претензій у зв’язку із січневим землетрусом

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У Японії представили проміжні результати про врегульовані страхові претензії у зв’язку із землетрусом 1 січня 2024 року на півострові Ното.

Згідно зі звітом Асоціації загального страхування Японії (GIAJ), вже виплачено понад 61,03 млрд єн ($414 млн) за більш ніж 67 тисяч претензій.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що станом на 8 березня японські страховики отримали 115,2 тисячі претензій у зв’язку зі шкодою майну, в тому числі, домоволодінням.

Із загальної кількості, за даними GIAJ, кількість завершених розслідувань становить 95,6 тисяч. Згідно з заявою GIAJ, щоб стали відомі остаточні збитки галузі страхування та перестрахування, знадобиться деякий час, але очевидно, що землетрус на півострові Ното 1 січня стане одним із найдорожчих в історії Японії з точки зору застрахованих збитків.

Місяцем раніше повідомлялося, що кількість врегульованих претензій склала 25,2 тисячі на загальну суму 20,5 млрд єн (у постраждалих районах. Сукупна сума виплат за претензіями склала приблизно 20,53 мільярда єн ($136,7 млн).

Коментарі