Страховиків майнового страхування США цього року чекає перепочинок: Swiss Re Institute

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Після 2022 року, який приніс сектору P&C США збитки від стихійних лих, зростаючі претензії у зв’язку з інфляцією і найнижчий з 2009 року приріст капіталу, цього року на «страховиків чекає перепочинок».

Таку думку висловили автори нового звіту дослідницького підрозділу швейцарської страхової групи Swiss Re Institute, присвяченого сектору майнового та страхування від нещасного випадку США.

«Ми прогнозуємо найкращі результати у 2023 та 2024 роках у міру зниження інфляції, збільшення ставок премій та прибутковості портфеля», – йдеться у звіті. Очікується зростання преміального доходу на 7,5% у 2023 році та на 5,5% у 2024 році після двох років зростання вище 9%. Рентабельність власного капіталу покращиться до 7,0% у 2023 р. та 8,0% у 2024 р. за рахунок більш високих ставок премій та прибутковості інвестицій.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що минулий рік для економіки США став одним із найдорожчих за кількістю та вартістю збитків від стихійних лих та подій природного катастрофічного характеру.

Нагадаємо, сукупний обсяг виплат у рамках Національної програми страхування ризику повеней (NFIP) у США для відшкодування збитків, завданих атлантичним ураганом Ян, уже становив $2,2 млрд.

Коментарі