Ураган Ян: за програмою страхування від повеней у США вже виплатили $2,2 млрд

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Сукупний обсяг виплат у рамках Національної програми страхування ризику повеней (NFIP) у США для відшкодування збитків, завданих атлантичним ураганом Ян, уже становив $2,2 млрд.

Ця сума майже на 28% перевищує дані, які повідомило Федеральне агентство з управління надзвичайними ситуаціями (FEMA) 9 січня цього року. Зміна суми виплат із $1,47 млрд до $2,2 млрд свідчить про високу динаміку врегулювання претензій з боку FEMA. Так, за один місяць сума виплат за претензіями у рамках програми NFIP зросла на 100%.

“Понад $5 млрд у вигляді федеральних грантів, позичок на випадок стихійних лих і виплат зі страхування від повеней було надано штату Флорида і домогосподарствам, які постраждали від урагану Ян, щоб допомогти тим, хто вижив прискорити відновлення”, – повідомила FEMA.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що за прогнозами аналітиків CoreLogic, збитки від урагану Ян очікуються на рівні $28-47 млрд, інші галузеві джерела очікують сукупного застрахованого збитку до $40 млрд.

Збитки страхової галузі через атлантичний ураган Ян, ймовірно, стануть найбільшими за 30-річний період, коли тропічний ураган п’ятої категорії Ендрю в 1992 році завдав збитків комерційній та житловій нерухомості на суму $34 млрд.

Коментарі