Страхування Східноафриканського трубопроводу EACOP завдає репутаційної шкоди страховикам

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Кількість страхових компаній, які відмовилися надавати покриття для Східноафриканського нафтопроводу (EACOP), зросла до 24. Про це повідомляє група неурядових організацій Insure Our Future з посиланням на звіт StopEACOP.

У звіті йдеться, що вплив проекту на клімат може бути більшим, ніж передбачалося раніше, і міститься заклик до фінансових установ враховувати весь спектр ризиків для довкілля, прав людини та клімату, пов’язаних із проектом. Публікація збігається із весняними зустрічами Групи Світового банку у Вашингтоні, де вона стане головною темою обговорення.

«Оновлення показує, що ще більше банків і страховиків відмовляються від підтримки проекту, в результаті чого загальна кількість банків досягла 24, а страховиків – 23, включаючи деякі з найбільших фінансових установ Європи», – йдеться у прес-релізі Insure Our Future.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що міжнародні страховики Arch Capital Group та AEGIS London поповнили список тих, хто відмовився надавати страхову та перестрахувальну підтримку Східноафриканського нафтопроводу (EACOP).

Водночас, правозахисні та екологічні групи з Уганди, Танзанії та США звинуватили міжнародного страхового та перестрахувального брокера Marsh у порушенні керівних принципів Організації економічного співробітництва та розвитку (ОЕСР) щодо відповідального ведення бізнесу.

Коментарі