Страхування суден із США та Великої Британії стає неможливим для перевезень у Червоному морі

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страхування морських перевезень в акваторії Червоного моря для торгових суден США та Великої Британії стає скрутним через відмову страховиків покривати військові ризики.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування з посиланням на звіт брокера Gallagher Re повідомляв про підвищення ставок перестрахування морських перевезень для кораблів, що заходять у Червоне море, у 10 разів.

Згідно з інформацією Bloomberg, після авіаударів США і Великої Британії по Ємену минулого тижня деякі страховики морських перевезень починають уникати операцій у південній частині Червоного моря або виключають із переліку ризик пошкодження внаслідок військових дій, що покриваються. За словами представника Marsh, винятки можуть створити проблеми для страхування через широку інтерпретацію термінів, що застосовуються.

«В останні дні після ударів США та Великобританії ставки військових ризиків різко зросли: покриття зросло до 1% вартості корабля з приблизно десятою частиною цієї суми кількома тижнями раніше. Це означатиме, що покриття судна вартістю $100 млн коштуватиме близько $1 млн», – повідомляє Bloomberg.

Коментарі