Страхування у сфері енергетики зіткнеться з ефектом санкційного тиску: WTW

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Перспективі розвитку сектора енергетичного страхування за умов турбулентності ринку країн Східної Європи присвячено новий звіт міжнародного страхового брокера Willis Towers Watson (WTW).

Як повідомляє інтернет-ресурс УкрСтрахування з посиланням на дані звіту WTW, управління ризиками для профільних компаній ускладнюється не лише загальною волатильністю ринку в умовах військової агресії росії в Україну, але й активним пошуком альтернативних джерел енергії.

Згідно WTW, більшість напрямів страхування енергетичного сектора відновили прибутковість, що дещо пом’якшує загальну ринкову ситуацію. Очікується, що сукупний обсяг застрахованих ризиків у сфері енергетики сягне цього року $9,4 млрд проти $9,25 млрд роком раніше.

Щодо майбутнього ефекту від санкцій представникам галузі поки що важко дати чіткі прогнози. «Поки що неясно, як ринки відреагують на скорочення преміального доходу внаслідок санкцій та короткострокового збільшення активності у сфері викопного палива», — заявив голова відділу глобальних природних ресурсів WTW Грем Найт.

Коментарі