Сума страхових претензій після землетрусу на Тайвані перевищила $23,5 млн

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Станом на 8 квітня страховики Тайваню зареєстрували 472 претензії на суму 762 млн тайванських доларів ($23,5 млн). Такі дані наводить Тайванський фонд страхування від землетрусів (TREIF).

Державна програма страхування TREIF покриває збитки у секторі житлової нерухомості. Для комерційних підприємств подібні збитки покриватимуться за рахунок приватного страхування.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв, що через землетрус у Тайвані роботу низки найбільших глобальних технологічних виробництв було припинено. На думку аналітиків міжнародної рейтингової агенції AM Best, «значна сума» застрахованих збитків може бути викликана з перервою в роботі бізнесу.

Нагадаємо, житловим будинкам на Тайвані в середньому 32 роки, з них майже 70% старше 25 років, тоді як менше 35% мають страховку від землетрусу, що викликає побоювання щодо їхньої безпеки. Висотні будівлі, побудовані на Тайвані після 1999 року, сейсмічно стійкі, але будинки, побудовані до 1999 року, як і раніше, схильні до ризику землетрусу та інших стихійних лих.

Відповідальність щодо полісів страхування житла від землетрусу на Тайвані становить близько 5,9 трлн тайванських доларів ($184,05 млрд), при цьому діє близько 3,52 млн полісів, або лише 34,4% домогосподарств по всій країні.

Коментарі