Топ-чиновників банківського та страхового регулятора Китаю звинувачують у хабарництві

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
У Китаї продовжується антикорупційна кампанія у сфері банківського та страхового сектору, спрямована на посилення партійної дисципліни серед топ-чиновників.

За повідомленням Bloomberg, тільки за минулі вихідні членство в партії втратили двоє високопосадовців з Комісії з банківського та страхового регулювання (CBICR), ще одного державного чиновника було звільнено з посади через підозру у хабарництві.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що з партії виключено голову Шанхайської філії CBIRC за «нездатність ефективно проводити політику, а також за хабарництво». Про це йдеться у заяві центральної дисциплінарної комісії. Раніше главу шанхайського офісу CBIRC було відсторонено з посади.

Також через корупцію з партії виключено екс-чиновника відділення CBIRC, а керівника філії з Цзянсі відсторонено з посади.

Нагадаємо, у жовтні 2021 року було оголошено двомісячну перевірку з боку партійної дисциплінарної комісії CCDI, яка вивчить діяльність головного фінансового регулятора CBIRC та низки компаній, щоб запобігти «будь-яким порушенням політичної дисципліни».

Коментарі