Топ-менеджер HSBC відсторонений від роботи за скандальну заяву про кліматичні ризики

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Керівництво міжнародного банку HSBC проводить внутрішнє розслідування після скандальної заяви Стюарта Кірка, топ-менеджера, який займається стійкими інвестиціями HSBC. За словами генерального директора HSBC Ноеля Куїна, думка Стюарта Кірка, заявлена ​​на лондонській конференції, не співпадає з політикою компанії.

Нагадаємо, виступаючи на тематичній конференції в Лондоні, Стюарт Кірк заявив, що його команда та HSBC загалом витрачають непропорційно багато часу на боротьбу з кліматичними ризиками, на відміну від інших важливих проблем, зокрема інфляції. За його словами, «необґрунтовані, пронизливі, упереджені, корисливі, апокаліптичні попередження ЗАВЖДИ помилкові».

У відповідь виконавчий директор HSBC Asset Management відреагував: «HSBC вважає зміну клімату однією з найсерйозніших надзвичайних ситуацій, з якими стикається планета».

Як повідомляє інтернет-ресурс УкрСтрахування, екологічні активісти вимагають від HSBC пояснень: «Тепер банк повинен пояснити, як були підписані такі образливі та неточні коментарі, наскільки інші високопоставлені керівники поділяють погляди Кірка та яку культуру HSBC культивує».

Коментарі