Топ-менеджери найбільше побоюються кібератак та втрати даних

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
В опитуванні, проведеному аналітиками страхового брокера Willis Towers Watson (WTW), керівники підприємств, компаній та установ на перше місце серед головних ризиків поставили кібернетичні інциденти, що супроводжуються здирством і втратою бази даних.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування відомо, що у списку головних ризиків – несприятливий економічний клімат, невідповідність нормативним вимогам та ризик судового переслідування у зв’язку з порушенням норм охорони праці та довкілля. В опитуванні взяли участь топ-менеджери із 40 країн.

«Можливо, не дивно, що респонденти назвали двома головними ризиками для директорів кібератаки та втрату даних. Однак з’явився новий запис – це кібервимагання», – прокоментував Джеймс Купер, партнер Clyde & Co., яка проводила опитування спільно з WTW.

Згідно з опитуванням, побоювання щодо економічного клімату були найнижчими у Великій Британії (63%), найвищими — у Латинській Америці (92%). Так само лише 53% респондентів у Великій Британії були стурбовані кібератаками порівняно з 79% у Північній Америці.

Коментарі