Туристична страховка не завжди покриває ризик страйку працівників авіакомпанії

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
Страховка, яку купують жителі Великої Британії для туристичних поїздок, далеко не завжди покриває весь спектр ризиків, з якими може зіткнутися страхувальник. За даними британської асоціації споживачів, лише 40% усіх туристичних полісів покривають ризик скасування або затримки рейсу через страйк.

Інтернет ресурсу УкрСтрахування зі звіту асоціації із захисту прав споживачів відомо, що до переліку ризиків, що покриваються, найчастіше входять ризики від нещасного випадку, втрати багажу, документів, а також перша медична допомога в дорозі.

Актуальність страхового захисту від скасування або затримки рейсу продиктована складними умовами британських аеропортів. У попередні два роки причиною була пандемія Covid-19, у 2022 році багато авіакомпаній скорочують рейси через політичну невизначеність та військову агресію росії проти України.

Як повідомляє Bloomberg, авіакомпанія British Airways, чиї робітники в аеропорту Хітроу оголосили страйк, вимагаючи підвищення заробітної плати, має намір скоротити ще більше рейсів зі свого літнього розкладу. «Авіакомпанія нині скоротила свій розклад на 11% до жовтня, оскільки вона прагне скоротити кількість скасування в останню хвилину через брак персоналу та довгі черги в аеропортах», — повідомляє Bloomberg.

Коментарі