У квітні міжнародні резерви України скоротилися на 4% до $26,9 млрд: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
gold
Станом на 1 травня 2022 року міжнародні резерви України склали $26,9 млрд. проти $28,1 млрд. місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів скоротився на $1,2 млрд, що становить 4%.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що зміна обсягу міжнародних резервів відбулася внаслідок операцій НБУ на міжбанківському валютному рику, операцій з управління державнім боргом та переоцінці фінансових інструментів.

Чистий продаж валюти Національним банком у квітні становить $2,2 млн внаслідок перевищення валютного попиту над пропозицією. Згідно НБУ, продаж валюти була обумовлена насамперед значними оборонними потребами, імпортом енергоресурсів та забезпеченням розрахунків із платіжними системами через активне використання карток за кордоном на тлі повільного відновлення експорту.

«Ураховуючи складнощі з прогнозуванням макроекономічних показників через триваючу повномасштабну агресію росії на території України, Національний банк тимчасово утримується від публікації інформації щодо покриття резервами майбутнього імпорту», – прокоментували в прес-релізі НБУ.

Нагадаємо, станом на 1 квітня 2022 року міжнародні резерви України склали $28,1 млрд. проти $27,5 млрд. місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів збільшився на $0,6 млрд, що становить 2%.

Коментарі