У липні міжнародні резерви України скоротилися на 2% до $22,4 млрд: НБУ

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
gold
Станом на 1 серпня 2022 року міжнародні резерви України становили $22,4 млрд проти $22,8 млрд місяцем раніше. Обсяг міжнародних резервів скоротився на $0,4 млрд, що становить 2%.

Інтернет-ресурсу УкрСтрахування з прес-релізу НБУ відомо, що зміна обсягу міжнародних резервів відбулася внаслідок продажу валюти на міжбанківському валютному ринку, операцій з управління державним боргом та переоцінки фінансових інструментів.

Сальдо інтервенцій НБУ за підсумками місяця було негативним і становило $1,2 млрд. Скорочення обсягу продажу валюти пояснюється коригуванням курсу національної валюти до долара США.

Загальний обсяг валютних надходжень на рахунки Уряду України становив $1,56 млрд, зокрема понад $1 млрд надійшло від Уряду Німеччини, понад $0,5 млрд – від розміщення валютних внутрішніх державних облігацій (ОВДП).

«Поточний обсяг міжнародних резервів забезпечує фінансування 3,5 місяця майбутнього імпорту, що достатньо для виконання зобов’язань України та поточних операцій уряду та Національного банку», – йдеться у прес-релізі НБУ.

Коментарі