У найближчі півтора роки прибутковість південнокорейських страховиків відновиться: Moody’s

1 Зірка2 Зірки3 Зірки4 Зірки5 Зірок Поки що немає оцінок, голосуйте!
За оцінками аналітиків міжнародного рейтингового агентства Moody’s, прибутковість страхових та перестрахувальних компаній Південної Кореї відновиться у середньостроковій перспективі.

У звіті Moody’s йдеться, що ймовірне зростання відсоткових ставок та перехід до нового режиму капіталу, який підтримає прибутковість, капіталізацію та якість активів страховиків, дають підстави для певного оптимізму щодо відновлення прибутковості. Ключовим ризиком для південнокорейських страховиків залишається волатильність фінансового ринку, що зберігається.

«Страховики виділятимуть більше коштів на довгострокові внутрішні облігації та скорочуватимуть свої частки у високоризикових активах. Вони також не будуть активно збільшувати свої вкладення у закордонні активи через низьку реальну прибутковість», — йдеться у звіті.

Раніше інтернет ресурс УкрСтрахування повідомляв про результати роботи південнокорейського страховика життя Samsung Life Insurance, який зіткнувся із серйозними викликами, пов’язаними насамперед із Covid-19. Чистий прибуток за перший квартал склав 302,2 млрд вон ($235 млн), операційний прибуток компанії скоротився вчетверо з 1,33 трлн вон до 324 млрд вон. Продажі Samsung Life Insurance впали на 7% до 9,3 трлн.

Коментарі